Hvad er hundemassage?

Massage til din hund

Massage har været anvendt i menneskeverdenen i årtusinder. Både de gamle grækere, romerne og kineserne har anvendt massage som helbredende behandling. I en lang årrække har man også anvendt massage til heste, og heldigvis har flere og flere de senere år også fået øjnene op for den gavnlige effekt af massage til hunde.

Hvordan

Under en massage påvirkes muskler og bindevæv, blodcirkulationen stimuleres, affaldsstoffer udskilles, og kroppen påvirkes positivt både fysisk og mentalt.

Medlemmer af DEH er primært uddannede dyrlægeeksaminerede hundemassører, men rigtig mange af os har flere redskaber i værktøjskassen som f.eks. kraniosakral terapi, osteopati, brug af vandløbebånd,  kiropraktik og andet inden for manuel behandling.

Hvorfor

Målet for vores medlemmer vil altid være at optimere mobilitet i bevægeapparatet hos din hund, og dermed medvirke til øget trivsel og velvære, uanset om hunden er en arbejds-, konkurrence-  eller familiehund.

Der kan være mange årsager til nedsat mobilitet hos din hund – herunder arvelige og aldersbetingede problemstillinger. Nedsat mobilitet udvikler sig ofte til endnu større problemer og hunden kan få smerter, spændinger, kompensere – og udvikle slidgigt.

Hundemassage kan også bruges både som forberedelse inden udstillinger, markprøver og konkurrencer, og selvfølgelig som led i restitution herefter.

Fordele ved massage

Desuden vil jævnlig massage sikre, at man hurtigere opdager eventuelleuregelmæssigheder, og kan få  hunden behandlet i tide.

Har du mistanke om, at din hund er syg, så bør du altidkontakte din dyrlæge.

Medlemmer af DEH vil naturligvis altid henvise dig til en dyrlæge, såfremt dette findes nødvendigt.